Hajukoulutukset

Hajuerottelussa koira opetetaan etsimään ja ilmaisemaan ohjaajan haluamaa hajua. Harjoituksissa voidaan käyttää myös ruokaa etsittävänä kohteena. Lue lisää täältä.

Koulutuksissa käytetään koirien käyttäytymisestä saatuun tutkittuun tietoon perustuvia positiivisen vahvistamisen tekniikoita. 

Kurssipaikka on lämmin sisähalli osoitteessa Metsämiehenkuja 1, Nurmijärvi. Tilassa on panostettu monipuoliseen hajutyöskentelyn harjoitteluun. Ulkokurssit järjestetään Karkkilassa osoitteessa Hietalammintie, Karkkila.

Kouluttaja on toiminut vuodesta 2019 lähtien täyspäiväisesti erikoisetsintäkoiran ohjaajana ja omaa yli 10 vuoden taustan pelastuskoiralajien parissa, minkä lisäksi suoritettuna on mm. Eläinkoulutuskeskuksen Hajutyökouluttajan opinnot. Lue lisää

Jäljestys

Jäljestyksessä koira etsii ihmistä kuljetun jäljen perusteella maavainuisesti. Koira opetetaan seuraamaan jälkeä erilaissa maastoissa sekä ilmaisemaan jäljelle jätettyjä esineitä.

Voit esittää toiveen kurssista noora (at) noorakki.fi

Hajutyön alkeis- ja jatkokurssit

Hajutyökurssit on tarkoitettu hajuerottelusta kiinnostuneille koirakoille. Kurssit etenevät yksilöllisesti. Parikurssilla 30min vuorolle osallistuu kaksi koiraa, jotka harjoittelevat vuorotellen kaksi kierrosta. Toisen koiran harjoitellessa voi harjoitella odottamista tai tehdä harjoituksia itsenäisesti. Tila on sermeillä jaettavissa kahdeksi eri tilaksi, joten molemmat koirat saavat omat n. 85m2 kokoiset harjoittelutilat.

Aloittelevien koirien kanssa kurssilla harjoitellaan tunnistamaan ohjaajan valitsema harjoitushaju (esim. sieni, kahvi, tee, eukalyptus...) sekä hajun ilmaisun alkeita. Koulutukseen voi osallistua kaikentasoiset koirat ja ohjaajat, ja koulutuksessa lähdetään liikkeelle hajuerottelun perusteista. Sopii myös noseworkista kiinnostuneille koirakoille.

Jo lajia harjoitelleiden koirakoiden kanssa syvennetään osaamistaan. Harjoituksissa hyödynnetään hajuerottelurataa sekä erilaisia tarkastettavia kohteita (kurssipaikassa monipuolinen hajuetsintämahdollisuus). Jos etsittävä haju on jokin muu kuin kong, varaathan hajun mukaasi. Sopii myös nosework-koirille sekä jälkikoirille. Koulutus rakentuu yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti.

Kurssilla on myös mahdollista harjoitella esineilmaisua ja -etsintää esimerkiksi jäljestyksestä kiinnostuneiden koirakoiden kanssa.

  • Ei alkavia kursseja. Kurssitoiveita voi esittää noora (at) noorakki.fi