Noutajien koulutukset

Noutajille on tarjolla koulutusta rodunomaisiin kokeisiin. Noutajien koulutukset sopivat myös muille lintukoiraroduille. Koulutuksissa käytetään koirien käyttäytymisestä saatuun tutkittuun tietoon perustuvia positiivisen vahvistamisen tekniikoita. Kurssit ja koulutukset sopivat sekä kokeisiin tähtääville koirakoille että ohjaajille, jotka haluavat harrastaa noutajien lajeja aktivoidakseen koiria.

Kouluttajasta voit lukea lisää täältä

Täynnä oleville kursseille voit ilmoittautua jonoon noora (at) noorakki.fi.

Tulevat noutajien koulutukset

Äkkilähdöt!

Yksittäisiä äkkilähtöpaikkoja koulutuksiin löydät liittymällä Whatsapp kanavalle! Yhden koulutuskerran hinta on maastossa 32,00 € (ALV 24%). Myös oman kurssipoissaolon voi korvata osallistumalla äkkilähtötunnille ilmoittautumisehdot huomioiden.

Sopivaa kurssia ei löydy?

Voit myös rakentaa oman kurssin varaamalla 5x 30min yksityiskoulutuksia Karkkilassa hintaan 175,00 € (sis. ALV 24%). Koulutuksen aihe on vapaasti valittavissa. Aikojen varaukseen pääset täältä.

Vesitöitä yksityiskoulutuksena

Kesäkaudella on tarjolla mahdollisuuskin vesitöiden harjoitteluun yksin tai oman ryhmän (2-3 koiraa) kanssa.

Vesitöitä harjoitellaan lammella (äkkisyvät rannat) Karkkilassa ja käytössä on myös vene. Harjoituksiin voi tuoda mukana omia riistoja halutessaan.

Yksityiskoulutusten hinnat:

  • Tunnin koulutus yhdelle koiralle 67,00 € (varattaessa 5h 62,00 €/h)
  • 30min koulutus yhdelle koiralle 38,00 € (tai 5x 30min 175,00 €)
  • Tunnin koulutus 2-3 koirakolle 78,00 € (varattaessa 5h 73,00 €/h) 

Aikojen varaukseen pääset täältä. (valitse "vesityöt"). 

Hallittavuus ja perustaidot

Kursseilla rakennetaan yhteistyötä sekä erilaisia noutajien ja muiden lintukoirien kokeissa tarvittavia taitoja, kuten seuraamista, paikallaoloa ja pysäyttämistä positiivisen vahvistamisen keinoin. Kurssille voi osallistua kaiken tasoisten koirien kanssa: aloittelijoiden kanssa rakennetaan tehtäviä alusta alkaen ja jo harjoitelleiden koirakoiden kanssa harjoitellaan taitoja häiriössä tai ratkotaan harjoittelussa mahdollisesti vastaan tulleita haasteita. 

Kohti taipumuskoetta

Kohti taipumuskoetta -kurssit sopivat koirakoille, jotka tähtäävät noutajien taipumuskokeeseen, ja haluavat harjoitella siihen liittyviä taitoja ohjatusti. Kurssille voivat osallistua kaikenikäiset ja -taitoiset koirakot, sopii myös aloittelijoille sekä pennuille. Koulutus etenee koirakohtaisesti. Kursseilla tehdään harjoituksia sekä yksin että ryhmässä.

Nurmijärvellä olevat kurssit järjestetään lämpimässä hallissa. Karkkilan kurssit järjestetään maastossa.
 

TOUKOKUUSSA 2024 ALKAVAT KURSSIT


ELOKUUSSA 2024 ALKAVAT KURSSIT

Kohti alokasluokkaa

Kohti alokasluokkaa -kurssit sopivat koirakoille, jotka ovat suorittaneet noutajien taipumuskokeen tai omaavat vastaavat taidot, ja haluavat harjoitella kohti NOME/WT-kokeiden alokasluokkaa. Kursseilla tehdään harjoituksia sekä yksin että ryhmässä.


HEINÄKUUSSA
2024 ALKAVAT KURSSITELOKUUSSA
2024 ALKAVAT KURSSIT

Valmennusryhmät

Noutajille on tarjolla mahdollisuus jatkuvaan harjoitteluun valmennusryhmän muodossa. Valmennusryhmä tarjoaa mahdollisuuden säännölliseen harjoitteluun ja ryhmään sitoudutaan kalenterikuukaudeksi kerrallaan. Lisätietoja valmennusryhmistä löydät täältä.

Kaikki valmennusryhmät täynnä - voit ilmoittautua jonoon noora (at) noorakki.fi.

Yksittäiset koulutukset

Workshop Elisan kanssa 26.5.2024

Paineistumisen välttäminen ja konfliktin purku noutajien koulutuksessa

2. koulutus Karkkilassa su 26.5.2024

Jos koet kaipaavasi apuja siihen, miten erilaisia paineistumiseen liittyviä haasteita voidaan huomioida ja helpottaa koulutuksessa, niin tämä on sinulle: järjestämme Elisa Reunasen kanssa workshopin aiheesta. Lue lisää täältä.

Muutama kuuntelupaikka vapaana. Ilmoittautuminen noora (at) noorakki.fi.

Verkkoluennot


Heti kuunneltavissa olevat luentotallenteet:

Kesä 2024

osallistu kertaperusteisesti

Kesällä on tarjolla koulutuksia kertaperusteisesti. 

Heinäkuussa on tarjolla 1,5 h koulutuksia max. viiden koirakon ryhmässä

- klo 16:30-18:00 / klo 18:00-19:30 helpompia harjoituksia (NOU-taso)
- klo 19:30-21:00 hieman haastavampia harjoituksia (ALO-taso)

Elokuussa on tarjolla 1-2 h koulutuksia 3-5 koirakon ryhmässä.

Koulutusten hinta

  • Yksittäinen koulutus: 35,00 € (ALV 24%)
  • Viiden koulutuksen setti: 160,00 € (ALV 24%)

Koulutukset laskutetaan kesäkuun lopussa (sähköpostilasku).


Kohti rentoa noutamista -yksityiskoulutukset

Vahvuuteni noutajien koulutuksessa on tunnepuolen huomioiminen pelkän käytöksen sijaan.

Kohti rentoa noutamista -koulutuksessa lähdetään ratkomaan harjoitteluun jo syntyneen paineistumisen aiheuttamia haasteita. Paineistuminen saattaa näkyä siten, että koira tekee sijaistoimintoja (ruohonsyöminen, merkkailu, yms.), koira saattaa olla ylivirittynyt, karkailla, äännellä tai jopa poistua harjoituksesta. Paineistuminen saattaa näkyä myös haasteina yhteistyössä, kuten noutojen kesken jättämisenä tai maan nuuskimisen valitsemisena ohjaajan kanssa tekemisen sijaan.

Paineistuminen harjoituksiin saattaa syntyä esimerkiksi tilanteeseen nähden liian korkeista kriteereistä, huonoista oppimiskokemuksista tai se saattaa olla myös koulutustilanteeseen liittyvien pelkojen aiheuttamaa, esimerkiksi laukausarkuutta tai ihmisiin liittyvää varautuneisuutta.

Kohti rentoa noutamista -koulutuksessa keskitytään paineistumisen syyn selvittämiseen ja ratkaisemiseen, eikä pelkästään oireiden korjaamiseen. On suositeltavaa aloittaa harjoitukset yksityiskoulutuksella, sillä näin haasteita voidaan ratkoa kiireettömästi ja koiran kannalta mahdollisimman häiriöttömästi.

Paikka: Hietalammintie, Karkkila (ulkokoulutus, talvella käytössä valaistu alue)

Koulutuspäivät: varaa oma koulutus ajanvarauskalenterin kautta.

Koulutusmaksu

Ulkokoulutus Karkkilassa > ajanvaraus
67,00 €/h (ALV 24%)
varattaessa yli 5h: 62,00 €h (ALV 24%)