Noutajien koulutukset

Noutajille on tarjolla koulutusta rodunomaisiin kokeisiin. Noutajien koulutukset sopivat myös muille lintukoiraroduille. Koulutuksissa käytetään koirien käyttäytymisestä saatuun tutkittuun tietoon perustuvia positiivisen vahvistamisen tekniikoita. Lue lisää noutajien koulutuksista täältä.

Kouluttaja on toiminut vuodesta 2019 lähtien täyspäiväisesti erikoisetsintäkoirien ohjaajana ja omaa yli 10 vuoden taustan pelastuskoiralajien parissa. Tällä hetkellä harrastuksena on noutajien rodunomaiset kokeet neljän sileäkarvaisen noutajan kanssa, ja erityiskiinnostuksenkohteena on lintukoirien positiivinen koulutus sekä koiran paineistumisen purkaminen koulutuksessa. Lue lisää

Täynnä oleville kursseille voit ilmoittautua jonoon noora (at) noorakki.fi.

Etuja kurssilaisille!

Tmi Noorakin kurssilaisille -10% alennus Noutajakaupan tuotteista! Alennuskoodin saa pyydettyä:
noora (at) noorakki.fi.

Tulevat noutajien koulutukset

Tulevia koulutuksia voit selata myös verkkokaupassa.

Välipäivien ohjelma auki?

Joulun välipäivillä tarjolla teemakoulutuksia: hallittavuusharjoituksia ryhmässä, seuraamisen ja paikallaolon teematunnit, yksityiskoulutusaikoja. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: TÄÄLTÄ.

Koulutukset järjestetään Nurmijärven hallilla.

Kiitoskoulutus

Kiitoksena aktiivisesta osallistumisesta kursseille vuonna 2023 järjestetään loppiaisena 06.01.2023 kiitoskoulutus kaikille kahdelle tai useammalle noutajien kurssille vuoden aikana osallistuneelle. Kiitoskoulutus järjestetään Karkkilan maastoissa klo 14 alkaen ja tarkoituksena on harjoitella NOU/NOME-tehtäviä koirakoiden tason mukaan. Ilmoittautumiset: noora (at) noorakki.fi.

Iso kiitos kaikille kurssilaisille ja muille koulutuksiin osallistuneille vuodesta 2023!

Äkkilähdöt!

Yksittäisiä äkkilähtöpaikkoja koulutuksiin löydät liittymällä Whatsapp kanavalle! Yhden koulutuskerran hinta on 25,00 € (ALV 24%). Myös oman kurssipoissaolon voi korvata osallistumalla äkkilähtötunnille (huom! poissaolokorvaus koskee vain Noorakin järjestämiä kursseja. Yhdistysten tarjoamilla vetämilläni kursseilla omat poissaolokäytännöt).

Hallittavuus ja perustaidot

Kursseilla rakennetaan yhteistyötä sekä erilaisia noutajien ja muiden lintukoirien kokeissa tarvittavia taitoja, kuten seuraamista, paikallaoloa ja pysäyttämistä positiivisen vahvistamisen keinoin. Kurssille voi osallistua kaiken tasoisten koirien kanssa: aloittelijoiden kanssa rakennetaan tehtäviä alusta alkaen ja jo harjoitelleiden koirakoiden kanssa harjoitellaan taitoja häiriössä tai ratkotaan harjoittelussa mahdollisesti vastaan tulleita haasteita. 


TAMMIKUUSSA 2024 alkavat kurssit


HUHTIKUUSSA 
2024 alkavat kurssit

Kohti taipumuskoetta

Kohti taipumuskoetta -kurssit sopivat koirakoille, jotka tähtäävät noutajien taipumuskokeeseen, ja haluavat harjoitella siihen liittyviä taitoja ohjatusti. Kurssille voivat osallistua kaikenikäiset ja -taitoiset koirakot, sopii myös aloittelijoille sekä pennuille. Koulutus etenee koirakohtaisesti. 

Nurmijärvellä olevat kurssit järjestetään lämpimässä hallissa, ja myös Nummelan kurssit järjestetään lämpimässä sisähallissa (Top Dog). Karkkilan kurssit järjestetään maastossa.


TAMMIKUUSSA 2024 ALKAVAT KURSSIT

HUHTIKUUSSA 2024 ALKAVAT KURSSIT


Kohti alokasluokkaa

Kohti alokasluokkaa -kurssit sopivat koirakoille, jotka ovat suorittaneet noutajien taipumuskokeen tai omaavat vastaavat taidot, ja haluavat harjoitella kohti NOME/WT-kokeiden alokasluokkaa. 

Nurmijärvellä olevat kurssit järjestetään lämpimässä hallissa, ja myös Nummelan kurssit järjestetään lämpimässä sisähallissa (Top Dog). Karkkilan kurssit järjestetään maastossa. 


TAMMIKUUSSA 2024 ALKAVAT KURSSIT


HUHTIKUUSSA 2024 ALKAVAT KURSSIT


Muut kurssit alokasluokkaan tähtääville koirille

Workshop-viikonloppu

Paineistuminen ja sen purkaminen noutajien koulutuksessa

Nurmijärvellä 24.-25.2.2024

Jos koet kaipaavasi apuja siihen, miten erilaisia paineistumiseen liittyviä haasteita voidaan huomioida ja helpottaa koulutuksessa, niin tämä on sinulle: järjestämme Elisa Reunasen kanssa workshop-viikonlopun aiheesta. Lue lisää täältä.

3 koirakkopaikkaa jäljellä, kuuntelupaikat loppuunmyyty.

Valmennusryhmät

Noutajille on tarjolla mahdollisuus jatkuvaan harjoitteluun valmennusryhmän muodossa keskiviikkoisin, torstaisin ja/tai lauantaisin. Valmennusryhmään sitoudutaan kalenterikuukaudeksi kerrallaan. Lisätietoja valmennusryhmistä löydät täältä.

Kaikki valmennusryhmät täynnä tällä hetkellä - jonoon voit ilmoittautua noora (at) noorakki.fi


Kuukausikoulutukset

Kuukausikoulutukset järjestetään kerran kuukaudessa ja voit osallistua yhteen tai useampaan koulutukseen, Koulutuksissa pääsee harjoittelemaan ryhmässä dameilla tehtäviä harjoituksia. Harjoitukset järjestetään ulkona (pakkasraja -15 astetta). Kuukausiharjoitusten tarkoitus on tarjota talvellakin mahdollisuus harjoitella maastossa: lumen sataessa harjoitellaan pellolla, jonne on aurattu ristikko, jota käytetään harjoituksissa hyödyksi ja häiriöksi. Harjoituksissa tehdään vaihdellen ohjauksia, markkeerauksia, lähihakua ja hallittavuutta koirakoiden tason mukaan. Harjoituksissa keskitytään nimenomaan lajitaitojen harjoitteluun, joten osallistuvalla koiralla tulee olla palautukset kunnossa (ei tarvitse luovuttaa käteen). 

Taipumuskokeeseen tähtäävät koirakot 

(Yli 6kk ikäiset koirat, joilla ei vielä ole taipumuskoetta suoritettuna)

Alokasluokkaan tähtäävät koirakot

(NOU1 tai vastaavat taidot)


Kohti rentoa noutamista -yksityiskoulutukset

Vahvuuteni noutajien koulutuksessa on tunnepuolen huomioiminen pelkän käytöksen sijaan.

Kohti rentoa noutamista -koulutuksessa lähdetään ratkomaan harjoitteluun jo syntyneen paineistumisen aiheuttamia haasteita. Paineistuminen saattaa näkyä siten, että koira tekee sijaistoimintoja (ruohonsyöminen, merkkailu, yms.), koira saattaa olla ylivirittynyt, karkailla, äännellä tai jopa poistua harjoituksesta. Paineistuminen saattaa näkyä myös haasteina yhteistyössä, kuten noutojen kesken jättämisenä tai maan nuuskimisen valitsemisena ohjaajan kanssa tekemisen sijaan.

Paineistuminen harjoituksiin saattaa syntyä esimerkiksi tilanteeseen nähden liian korkeista kriteereistä, huonoista oppimiskokemuksista tai se saattaa olla myös koulutustilanteeseen liittyvien pelkojen aiheuttamaa, esimerkiksi laukausarkuutta tai ihmisiin liittyvää varautuneisuutta.

Kohti rentoa noutamista -koulutuksessa keskitytään paineistumisen syyn selvittämiseen ja ratkaisemiseen, eikä pelkästään oireiden korjaamiseen. On suositeltavaa aloittaa harjoitukset yksityiskoulutuksella, sillä näin haasteita voidaan ratkoa kiireettömästi ja koiran kannalta mahdollisimman häiriöttömästi.

Paikka: Hietalammintie, Karkkila (ulkokoulutus, talvella käytössä valaistu alue)

Koulutuspäivät: varaa oma koulutus ajanvarauskalenterin kautta.

Koulutusmaksu

Ulkokoulutus Karkkilassa > ajanvaraus
67,00 €/h (ALV 24%)
varattaessa yli 5h: 62,00 €h (ALV 24%)

Hallikoulutus Nurmijärvellä > ajanvaraus
80,00 €/h (ALV 24%)
varattaessa yli 5h: 75,00 €h (ALV 24%)