Workshop noutajille

Jos koet kaipaavasi apuja siihen, miten erilaisia paineistumiseen liittyviä haasteita voidaan huomioida ja purkaa koulutuksessa, niin tämä on sinulle: järjestämme Elisa Reunasen kanssa workshopin aiheesta 

Paineistumisen välttäminen ja konfliktin purkaminen
noutajien koulutuksessa 

Karkkilassa 26.5.2024


Ensimmäinen workshop-viikonloppu järjestettiin Nurmijärven hallilla 24.-25.2.2024, ja seuraava workshop järjestetään ulkokoulutuksena Karkkilassa. Etusijalla ovat Nurmijärven koulutuksen osallistujat. 

Mitä?

Koirat ilmentävät paineistumista erilaisin tavoin. Se saattaa näkyä sijaistoimintoina (ruohonsyöminen, merkkailu, yms.), ylivirittymisenä, karkailuna, ääntelynä, riistan rikkomisena, jalkojen käyttämisenä nenän sijaan tai jopa harjoituksesta poistumisena. Paineistuminen saattaa näkyä myös haasteina yhteistyössä, kuten noutojen kesken jättämisenä tai maan nuuskimisen valitsemisena ohjaajan kanssa tekemisen sijaan. Paineistuminen voi johtua erilaisista syistä, ja koulutuksen pyrkimyksenä on lähteä purkamaan näitä syitä. Viikonloppu sopii myös aroille koirille.

Toimimme kouluttajina yhdessä Elisan kanssa. Elisa on toiminut minulle työpuolella apuna koiran omaehtoisuuden ja paineistumisen ymmärtämisessä, ja nyt päätimme yhdistää ajatuksemme myös noutajapuolella. Tämä suunnitelma on tekeytynyt mielessä jo pitkään, ja olen iloinen, että vihdoin päästään se toteuttamaan! Elisan kotoa löytyy pihakoiran ja kahden kelpien lisäksi käyttölinjainen cockerspanieli. Elisalla on kokemusta myös arkojen koirien tuloksellisesta kouluttamisesta. Elisasta voit lukea lisää täältä.

Osallistujille lähetetään ennakkoon kysely, jossa on mahdollista kysellä omaa mieltä askarruttavia kysymyksiä, joiden pohjalta päivien ohjelma rakentuu. 

Päivästä toivotaan rentoa ja keskustelevaa, jolloin myös päivän aikana on mahdollista ja toivottavaa kysyä omaa mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Milloin ja missä?

Workshop järjestetään Karkkilan maastoissa sunnuntaina 26.5.2024. Aloitamme klo 10 ja lopettelemme noin klo 17. Välissä pidetään taukoja.

Koirakkopaikka: 

30min harjoitteluvuoro oman koiran kanssa Nooran ja Elisan ohjauksessa sekä mahdollisuus olla seuraamassa muiden koirien koulutuksia. Koirakkojen vuorot jaetaan etukäteen, joten paikalle voi saapua myös vain omalle vuorolle. 

Hinta: 

  • Koirakkopaikka sunnuntaina 115,00 € (ALV 24%)

Kuuntelupaikka: 

Kuunteluoppilaat voivat lähettää kysymyksiä etukäteen sekä osallistua koko workshop-päivään seuraamaan koirakoiden koulutuksia. 

Hinta: 

  • Kuuntelupaikka sunnuntai 44,00 € (ALV 24%)


Koirakkopaikkoja on kymmenen. Myös kuuntelupaikkoja rajoitettu määrä. 

Ilmoittautuminen